Sølv investering

Overvejer du en investering i sølv, men er i tvivl om hvordan man investerer i sølv, eller hvilken form for investering du bør vælge? Det kan denne artikel måske hjælpe dig med, at komme tættere på.

Fysisk sølv

Det giver ikke rigtig mening, at købe sølv i Danmark, da der er pålagt 25% moms. Det er desværre tilfældet for stort set alle EU-lande, selvom procenten varierer.

Det eneste undtagelse som jeg er bevidst om er Estland, hvor jeg ved man kan købe sølv med 0% moms.

Allokeret sølv

En mulighed kunne være, at købe sølv hos en forhandler med sikrede bokse. Der er flere forhandlere, som tilbyder opbevaring/allokering og har været på markedet i mange år.

Det koster et gebyr, at få sit sølv opbevaret, men til gengæld kan man handle hurtigt og nemt online og skal ikke tænke på forsikring, opbevaring mv.

Papirsølv

Når jeg skriver papirsølv, så tænker jeg på finansielle instrumenter, f.eks. ETF’er som forsøger at følge prisudviklingen. Der er nogle risici i form af, at fonden måske ikke har en tilsvarende mængde sølv og lignende.

Det er dog umiddelbart den billigste måde hvorpå, du kan få eksponering i sølv. Der er også ofte gebyrer forbundet med disse produkter, som man selvfølgelig bør sætte sig ind i inden.

Langsigtet

Blandede sølvmønter, samt danske sedlerEr du til en meget langsigtet investering (opsparing) i sølv, f.eks. for at beskytte en del af din formue i mod inflation og finansielle kollaps? I det tilfælde vil en investering i fysiske sølvprodukter, fx. sølvmønter og –barre, give god mening.

Iflg. lovgivningen er sølv et industrielt metal og bliver pålagt 25% moms/VAT i Danmark. Der er dog stadig muligheder indenfor europæisk lovgivning, som gør sølv mere attraktivt end herhjemme. I Estland er momsen 0%, så du kan købe sølv uden moms. Der er stadig en pris præmie til forhandleren og du får selvfølgelig ikke markedsprisen (spot), men er nok den billigste mulighed i EU.

Hurtigere handel med sølv

Er du mere til hurtige handler, hvor du kan købe og sælge med et par klik på musen? Så kunne fysisk allokeret sølv eller papirsølv, være en oplagt mulighed.

BullionVault er en af de helt store udbydere indenfor allokeret sølv og har været på markedet siden 2005. Deres platform er super simpel og kræver ikke nogle eksterne programmer. Du kan handle i realtid online, direkte på deres website. Lav din første handel med 4 risikofri gram sølv, så du kan lære platformen at kende.

BullionVault ad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.