Guldpris den højeste nogensinde

2020 guldbarreGuld skriver historie med et nyt all-time high, altså den højeste guldpris nogensinde og slår dermed den tidligere rekord på omkring $1.917-1.924 fra september 2011.

Jeg har ikke kunnet finde det præcise all-time high fra dengang, da det ikke var en lukkekurs og diverse kilder fra 2011 ikke enstemmigt nævner den samme pris. Det tidligere all-time high er dog med sikkerhed blevet slået i dag mandag, hvor prisen indtil videre har toppet i $1.944,92.

Guld har haft et fænomenalt 2020 og specielt den seneste uges tid er det gået rigtig stærkt. Det kan umiddelbart skyldes en kombination af en svækket amerikansk dollar, øgede spændinger mellem USA og Kina, samt COVID-19 der giver udsigt til endnu flere økonomiske lempelser og stimuli. Det kan være nogle af de primære årsager til, at folk søger tilflugt i guld.

Jeg gav tidligere på året udtryk for i denne artikel, at min fornemmelse var at 2020 kunne blive året hvor guld ramte helt nye højder. Det er så altså blevet en realitet nu, omend lidt hurtigere end jeg egentlig havde regnet med.

Det bliver interessant at følge, hvor langt guld kan fortsætte med den opadgående trend. Personligt tror jeg at guldprisen skal noget højere op, men sikkert med nogle korrektioner undervejs!