Kinesisk guld fix i yuan en realitet

Kina lancerede et yuan-denomineret guld benchmark i dag tirsdag, i et ambitiøst træk for at udøve mere kontrol over prisfastsættelse af guld.

Shanghai Gold Exchange
Shanghai Gold Exchange

Benchmarket er en kulmination af Kinas indsats i de seneste år, for at få en større indflydelse på guldindustrien, som i mange år har været domineret af London, hvor den globale spot guldpris er blevet sat. Som verdens største producent, importør og forbruger af guld, har Kina længe stræbet efter dette.

Det nye benchmark er ikke en umiddelbar trussel mod London, men med tiden vil det kunne blive udbredt og vil hjælpe Kinas bestræbelser på, at øge den globale brug af sin valuta.

Den kinesiske benchmark pris stammer fra en 1 kg. kontrakt, som handles af 18 deltagere på Shanghai Gold Exchange (SGE). Guldprisen blev i dag fastsat til 256,92 yuan per gram (1.234,49 USD pr. oz.) i morgen sessionen, samt øget til 257,29 yuan per gram om eftermiddagen.

“The Shanghai gold benchmark will provide a fair and tradable yuan-denominated gold fix price … will help improve yuan pricing mechanism and promote internationalisation of the Chinese gold market,” sagde viceguvernør for Folkets Bank i Kina, Pan Gongsheng.

Lanceringen betyder ikke nødvendigvis, at alle markedsdeltagere i Kina vil begynde at bruge prisen for import, salg og andre transaktioner.

Relateret indhold:
Kinesisk yuan guld fix?
Guldpriser

Kilder:
Reuters

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.