Hvad koster guld?

Guldmønter og -barre
Guldmønter og -barre

Fysisk guld handles 24 timer i døgnet, men spotprisen for guld fastsættes af tradere i markedet, hvor det mest indflydelsesrige er COMEX.

Spotprisen kan afvige markant fra den reelle prisfastsættelse, på markederne for fysiske metaller. F.eks. i perioder med ekstrem høj efterspørgsel, kan det være næsten umuligt, at anskaffe sig fysisk metal. Der er altid et “premium” (nogle procenter til forhandleren) på f.eks. guldmønter og -barre, men denne forskel i pris ift. spot, kan vokse markant i krisetider.

Du kan følge guldprisen live lige her på www.ædelmetaller.dk, samt se de historiske priser op til 20 år tilbage. Klik her og se hvad guldprisen er lige nu (spot).

Se spotprisen som en vejledende pris, hvor der altid er nogle procenter til forhandleren, både ved køb og salg.

Fysisk guld, allokeret guld og “papirguld”

I forhold til fysiske produkter, så ligger priserne typisk i den høje ende for numismatiske mønter og smykker i guld, hvorimod gængse guldmønter og -barrer er tættere på spotpris.

Allokeret guld kan købes stort set til spotpris, men derudover skal man tænke på opbevaringsgebyrer. Det samme gælder finansielle produkter som certifikater og ETF’er, hvor man må forvente nogle udgifter i form af f.eks. kurtage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.