24 karat guld

24 karat guldmønt (Canadian Maple Leaf 2014)
24 karat (99,99%) Canadian Maple Leaf guldmønt.

Karat benyttes som en målestok for renheden/lødigheden af ædelmetallet guld og 24 karat er den højeste renhed.

Guld er et forholdsvis blødt metal, så det er nemlig ofte legeret med andre metaller til forskellige formål. Det kunne være metaller som sølv, zink, palladium og kobber.

24 karat guld er den reneste form for guld og kaldes også finguld. Det er mindst 99,9% rent (999 lødighed), men det er forholdsvis almindeligt at finde 99,99% rent guld i f.eks. mønter eller barre, samt i mere sjældne tilfælde helt op til 99,9999%. De betragtes alle som 24 karat.

Klik her og se renheden/lødigheden på de mest gængse karat enheder.

24 karat guld pris

Prisen for 24 karat guld, er den samme som på verdensmarkedet. Du kan følge guldprisen live her. Både hvis du sælger eller køber guld, så vil der være en forskel i forhold til spotprisen, så forhandleren tjener noget på handlen. Medmindre selvfølgelig det er en privat handel.

Investerings- og samleobjekter i 24 karat

Mange guldmønter og -barre kan findes i 24 karat, bl.a. Gold Maple Leaf guldmønter fra Royal Canadian Mint, guldbarre fra Heraeus, Valcambi mv.

Klik her og se de guld forhandlere, som www.ædelmetaller.dk har gode erfaringer med og kan anbefale.

24 karat guldsmykker

Rent guld er lidt for blødt til almindeligt brug, så smykker bliver typisk styrket med metallegeringer. Det mindsker risikoen for skrammer, ridser og lignende.

Nogle af de mest anvendte karat til smykker er 8 karat, 9 karat, 14 karat og 18 karat.