BullionByPost

Virksomhed med base i Storbritannien, som køber og sælger fysiske produkter i guld, sølv, platin og palladium.
Virksomhedsinformation


Moderselskab: Jewellery Quarter Bullion Limited
Selskab: BullionByPost
Grundlagt: 2009

Websites: www.bullionbypost.eu*
(samt endelser som .co.uk, .com og .fr)

Hvorfor vælge BullionByPost?
Gebyrer


Moms/VAT (som i DK):
0% for guld
25% moms + premium på sølv, platin og palladium

Ingen skjulte gebyrer for hverken levering, forsikring eller andet. Du betaler den pris, som står i kurven inden et køb.

Ekstra


Få en gratis Britannia sølvmønt med i din ordre, hvis du opretter en konto og laver et køb på mere end 300 euro med mit henvisningslink* eller kode (P5KK WCRU).

Min erfaring med BullionByPost

BullionByPost er blevet en af de helt store spillere, på det europæiske marked for fysiske metaller. Det er forståeligt nok, eftersom de tilbyder gratis forsikret levering til bl.a. Danmark og mange andre lande.

Køb og salg hos BullionByPost

Guldmønter og -barre
Guldmønter og -barrer

Hvis jeg er på udkig efter f.eks. guldmønter eller -barrer, så er det i hvert fald en forhandler, hvor jeg lige tjekker priserne og deres tilbudskategori ud. Deres priser er generelt konkurrencedygtige og jeg er ofte stødt på rigtig gode tilbud.

Man kan dog sagtens forvilde sig i produkter, hvor prisen er langt fra spot, typisk nogle af de mindre gængse landespecifikke mønter og “proof coin set”. Ser ofte gamle danske 10ere og 20ere i guld, som ligger markant over priserne hos danske forhandlere. Altid en god idé at tjekke flere forhandlere og sammenligne priser.

Jeg går i hvert fald oftest efter produkter, hvor prisen er så tæt på spot som muligt. Når det så samtidig kan kombineres med gratis levering, samt en Britannia sølvmønt på 1 troy ounce den første ordre (se betingelser længere oppe), så det pludselig lidt nemmere at lave en god handel.

Skulle jeg vælge at sælge igen på et tidspunkt, ville jeg dog gå efter en dansk opkøber og fysisk lave en handel, fremfor at sende det med posten.

De tilbyder i følge nogle kilder, at opbevare metaller for kunder, men ligner ikke det er en mulighed for danske kunder. I det tilfælde ville jeg alligevel gå efter nogen, som er specialiseret i allokerede metaller.

Sikkerhed

BullionByPost har været på markedet siden 2009, hvor de startede med at tilbyde produkter til folk i Storbritannien. Deres guldmønter og -barrer kommer fra raffinaderier, der er medlemmer af London Bullion Market Association (LBMA), som er verdens største markedsplads for fysisk guld.

Leveringer til Danmark er fuldt forsikrede, hvis der skulle gå noget galt undervejs. Eksempelvis et beskadiget produkt eller en pakke som forsvinder undervejs, så ville forsikringen dække for det.

Konklusion

Helt klart en forhandler, som er værd at kigge på i forbindelse med køb af guld. De har et stort udvalg af guldmønter og -barrer, hvor man sagtens kan finde et godt tilbud. Priserne er ganske konkurrencedygtige ift. f.eks. danske forhandlere, på mange af de gængse produkter. Den gratis fragt er samtidig virkelig tiltalende.

I forhold til salg af guld og andre metaller, så ville jeg gå efter en dansk opkøber. Primært for at slippe for besværet med forsendelse og omkostninger i den forbindelse. Man kan få en rigtig fornuftig pris, hos flere danske forhandlere.

Moms/VAT på 25% bliver pålagt produkter i sølv, platin og palladium, så reelt ingen fordel at købe ift. herhjemme – det er dog en mulighed. Specielt palladium ser man sjældent hos danske forhandlere og de har generelt et stort udvalg af produkter indenfor disse lidt mere alternative metaller.